Sisältöön sitemap
Site logo

Lapin 8 vuodenaikaa

Tiesitkö, että Lapissa on itseasiassa 8 vuodenaikaa? Jokaisella vuodenajalla on omat erityispiirteensä ja luonto vaihtaa ulkonäköään ja -muotoaan värikkäästä valkoiseen. Rakastatko valoisia kesäöitä, hillasoita, värikästä ruskaa, upeaa luontoa, revontulia, miljoonien tähtien taivasta, lumista talvea tai rauhaa ja hiljaisuutta?

Ranualla voit kokea nämä kaikki, olitpa liikkeellä mihin vuodenaikaan tahansa.

Kesän alussa valo ottaa vallan, eikä aurinko enää laske. Yötön yö ihastuttaa valoisuudellaan ja voit nauttia luonnosta ja olla ulkona vaikka läpi yön. Melontareissu tyynellä järvellä, patikointi luonnossa tai yöllinen uintiretki tuntuvat yöaikaan tehtyinä aivan erilaisilta.

Loppukesän luksusta tarjoilee puolestaan oranssit hillasuot, leppoisat säät ja upeat auringonlaskut. Kesän vihreän sävyt vaihtuvat pikkuhiljaa, ja hillasoiden oranssi leviää puun lehtiin, kun ruska-aika koittaa.

Syyskuun värikäs ruska-aika on upein värinäytelmä, joka pitäisi jokaisen kokea. Puut hehkuvat keltaisina, oransseina ja punaisina ja maisema muuttaa jälleen muotoaan ennen talven tuloa.

Ensilumi sataa Lappiin usein jo loppusyksystä, vaikka pysyvä lumi usein saapuukin vasta myöhemmin. Pakkaslukemat ovat vielä maltilliset, joten pääset vielä nauttimaan auringonpilkahduksista ja pikku pakkasista. Revontulet alkavat ilmestyä taivaalle. Revontulia pitäisi jokaisen nähdä edes kerran elämässä! Ranua tarjoilee sijaintinsa ansiosta tähän mitä parhaimmat puitteet. Revontulet loimuavat tyypillisesti vihreän sävyissä, mutta niitä on myös purppuran värisiä.

Joulukuu tuo tullessaan kaamoksen ja lisää revontulia. Arktiset luonnon valoilmiöt värittävät taivaan, kun muuten on pimeää. Pysyvän lumen tultua, pääsee nauttimaan talvisista aktiviteeteista; hiihtelemään, moottorikelkkailemaan, huskysafarille, pororeen kyytiin tai vaikka lumikenkäilemään. Joulun aika Lapissa on tunnelmaa täynnä ja monen mielestä kaikkein parasta aikaa. Joululaulut, Joulupukki tonttuineen ja poroineen on elämys koko perheelle.

Tammi-helmikuussa pakkanen paukkuu ja talviset maisemat pääsevät täyteen loistoonsa. Tykkylumiset puut ja kuulas taivas tekevät maisemasta satumaisen kauniin.

Kevät hellii ulkoilijaa, kun aurinko paistelee ja keväthanget mahdollistavat erilaisia talven aktiviteetteja.

Toukokuussa luonto herää talven jäljiltä ja jäät ja lumet alkavat sulaa vauhdilla. Pikkuhiljaa puut ja pensaat alkavat vihertää, päivä pitenee ja linnut visertävät.

Ranuan Hevospalvelut

Villa Kuulas

Lions Club

Ranua Resort

Kakkupirtti

Arctic Guesthouse & Igloos

Arctic Dreams House

Arctic Borealis Huskies

Vaaran porotila

Villa Havula

The Book Bar

Fazer

Villa Huilinki